Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pamięć jarzynowo-owocowa

19 października 2005 | Nauka i Technika | KK NA

KRÓTKO Pamięć jarzynowo-owocowa

Brokuły, rzodkiewki, ziemniaki, jabłka i pomarańcze mogą wspomagać pamięć - ustalili naukowcy z King's College w Londynie. Wyciąg z tych pięciu jarzyn i owoców zawiera substancje działające korzystnie na pamięć, podobnie jak specjalistyczne leki stosowane w terapii przeciw chorobie Alzheimera. Londyńskie badania mają duże znaczenie dla zapobiegania samej chorobie Alzheimera - taką opinię wyraziło brytyjskie Królewskie Towarzystwo Farmaceutyczne.

k.k., afp
Brak okładki

Wydanie: 3666

Spis treści

Ekonomia

Zamów abonament