REWOLUCJA W KARCIE
Stało się. Szef kuchni restauracji Boathouse Luc Dernaucourt brutalnie potraktował menu i wyrzucił z niego wiele dań, inne zmodyfikował i oczywiście wprowadził nowe. Właściciele uznali, że po ponad pięciu latach działalności lokalu gościom potrzebna jest radykalna odmiana. Absolutną nowością są dwa dania o niskiej zawartości kalorii: Aigo Bouido di Salmone (45 zł, 325 kcal), czyli gorący wędzony łosoś, serwowany z rosołem tymiankowo-czosnkowym z dodatkiem warzyw, oraz Royal Dorada (68 zł, 385 kcal), tj. filet dorady królewskiej pieczony w piecu, podawany z crostini z konfiturą pomidorową, kremową polentą, sosem...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta