Jadam glony
16 lutego 2006 | Piąta Aleja | AU
SZTUKA JEDZENIA Małgorzata Kożuchowska opowiada o daniach, które odkryła, podróżując po świecie Jadam glony Jestem smakoszem kuchni tajskiej i włoskiej. Moimi ulubionymi tajskimi daniami jest aromatyczna, słodko-kwaśno-ostra zupa z krewetek Tom Yum z delikatnym cytrynowym posmakiem oraz warzywa w zielonym curry z ryżem. Małgorzata Kożuchowska (c) ZDJĘCIA: JAKUB DOBRZYŃSKI, ANDRZEJ ZYGMUNTOWICZ
Gdy zapraszam znajomych, serwuję im zazwyczaj włoskie potrawy, najczęściej pasty. Szybko się je przygotowuje i są smaczne. Bardzo lubię...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta