By jabłko było zawsze tak samo smaczne
20 marca 2006 | Dodatek Rzeczpospolitej | hk
ŻYWNOŚĆ Są już pierwsi chętni do wprowadzenia nowego standardu ISO 22000: 2005 By jabłko było zawsze tak samo smaczne Jeden certyfikat zamiast dwóch wprowadza nowa norma dla producentów żywności. Efektem ma być lepsze, zdrowsze i tańsze jedzenie. Nowy standard musi być stosowany na wszystkich etapach procesu produkcji żywności. Dzięki niemu będzie wiadomo, że to, co produkują firmy, które uzyskają certyfikat, jest bezpieczne i zdrowe (c) JAKUB OSTAŁOWSKI
Komitet Techniczny ISO opublikował 1 września 2005 roku normę ISO 22000: 2005. To nowa norma przeznaczona dla producentów żywności i firm z nimi współpracujących oraz mających jakikolwiek związek z przygotowywaniem produktów spożywczych.
Dla rolników,...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta