Boczek na serce
28 marca 2006 | Nauka i Technika | NR NP
Biotechnologia Boczek na serce Genetycznie zmodyfikowane świnie będą miały mięso równie zdrowe co ryby - obiecują amerykańscy naukowcy W mięsie zmodyfikowanych genetycznie świnek znajdują się zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3 (c) REUTERS
Wyhodowane na Uniwersytecie Missouri-Columbia prosięta produkują tzw. kwasy tłuszczowe omega-3, działające korzystnie na serce. Jedzenie mięsa ryb morskich,...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta