Naturalne produkty kuszą klientów
- Żywność ekologiczną produkujemy od około 20 lat. Popyt na nią rośnie stopniowo, ale w tym roku wzrost zainteresowania jest jeszcze większy niż dotychczas. Szczególnie popularne stały się produkty z pszenicy orkisz - mówi "Rz" Mieczysław Babalski, który prowadzi gospodarstwo ekologiczne w Pokrzydowie w woj. kujawsko-pomorskim.
Polsko-niemiecka firma doradcza SixtyTwo International Consultants, która opracowała pierwszy w Polsce raport na temat rynku ekożywności, ocenia jego wartość na 200 mln zł.
Na razie, bo przewiduje, że przez najbliższe 10 lat nasze zakupy ekologicznych produktów sięgną 2 mld zł. Raport zwraca uwagę, że panująca na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta