Na jagnięcinę i pierogi z bobem
01 września 2006 | Dodatek Rzeczpospolitej | DW
KARCZMA BIESIADA Na jagnięcinę i pierogi z bobem "Gościu drogi, w nasze progi pięknie cię przyjmujem. Czy zjesz prosię, czy pierogi, jednako dziękujem" - tak nas wita na swojej stronie internetowej Karczma Biesiada. Nie wiem do końca, czy właśnie ta specjalna atmosfera, czy doskonałe jedzenie, wreszcie czy to może pomysł na prowadzenie biznesu spowodował, że Karczma Biesiada jest tak popularna. To bez wątpienia jedna z najlepszych przydrożnych restauracji w Polsce. Na tym poziomie jest ich kilkanaście, nie więcej Jeśli ktoś nie lubi koziego sera, niech spróbuje kozich eskalopek (też z sera). W Biesiadzie kozy się szanuje, kóz się nie je (c) PIOTR RUDZKI
Kuchnia w Biesiadzie jest dość prosta, ale na każde danie ktoś miał pomysł. Albo była to współwłaścicielka, która na przykład wie, jak przyrządzać borowiki w śmietanie tak, aby nie było w nich ani jednego robaka (zanim się je...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta