Regionalne delicje
Dania letnie to najczęściej mięso z grilla, wyjątkowo umiejętnie doprawione. Zwykle jest pieczone albo chociaż, dla dodatkowego efektu, odgrzewane w domowych piecach. Tam także piecze się domowy chleb zawinięty w liście chrzanowe, który cepry wykupują i zawożą do domu.
Nasza trasa tym razem wiodła z Krakowa przez okolice Katowic na Podhale, w okolice Zakopanego. Odkrywaliśmy zupełnie nowe smaki oscypka podawanego w najróżniejszych postaciach - najlepszy chyba był ten podgrzany na grillu i w ostatniej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta