Szybko i niekoniecznie
Miejsce cieszy się powodzeniem, bo na tej trasie jest praktycznie jedyne, jeśli nie chcemy zjeść w leśnym barze tuż za stanowiskiem urodziwych "tirówek" występujących tutaj w obfitości.
Jest grill, na którym podgrzewa się golonkę, krupniok i kiełbasę. Golonka jest mięciutka, ale straszliwie blada, a położenie jej na grillu powoduje, że robi się czarna, nie chce za nic smakowicie zbrązowieć. Najmniejsza kosztuje około 15 złotych. Krupniok jest w środku bardzo rzadki, może dlatego, że zanim...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta