Tak długo, jak długo są goście
Trudno w tej chwili powiedzieć, jak w najbliższych miesiącach będzie wyglądało jego wnętrze, bo dwa dni po naszej wizycie włamali się tam złodzieje i ukradli co cenniejsze eksponaty. W każdym razie budynek pozostał. Nie zmieni się też kuchnia, bo gospodarze - rodzina Skabratów - pozostali na miejscu.
W takim razie możemy polecić staromłyński żur, kwaśny, z dodatkiem jajka, duża porcja. I potem zraz zawijany z boczkiem, kiełbasą i cebulką, dobrze podduszony. Do tego kluski śląskie i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta