Przygoda z dobrą kuchnią
Menu pozostaje jednak bez zarzutu. Mocną jego stroną są zupy, nad których wymyśleniem ktoś dłuższą chwilę musiał popracować. Jadłam krem z pomidorów z bazylią i parmezanem. Gęsty, pikantny, do którego naprawdę już nic nie można dodać, bo zepsujemy smakowe proporcje. Zadowolona byłam nawet i z tego, że kucharz nie starał się być zalotny i nie położył na środku talerza z zupą listka bazylii. Posypał za to zupę świeżo startym serem. Oczywiście lubię patrzeć na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta