NA GRZYBY DO FUSION
Sezonowe wkładki w restauracji Fusion tak jak główna karta zaskakują i kuszą gości nowoczesnymi połączeniami i odważnymi kompozycjami składników. Janusz Korzyński, nowy szef kuchni nie boi się rozwiązań kontrowersyjnych i budzących mieszane uczucia (przynajmniej przy czytaniu menu). Od 11.09 od godz. 18 do końca miesiąca jako dodatkową w menu propozycję będzie serwował dania grzybowe w stylu fusion. A to oznacza, że prawdziwki połączy z zielonymi szparagami i owocami leśnymi, polskie grzyby z curry albo z pierożkami won ton, a dzika nadzieje prawdziwkami i... gruszką. Sama jestem ciekawa, jak smakują roladki z grzybami i zielonym curry okraszone gorgonzolą... O tym, jaką rękę do grzybów ma szef kuchni w hotelu Westin, będzie można przekonać się już od poniedziałku.
Kolumna Moniki Kuci Fusion, al. Jana Pawła II 21, tel. 022 450 80 00; można płacić kartą