Kuchnia na wierzchu
Na zapleczu Hotelu Europejskiego powstała kapitalna restauracja. U Kucharzy to miejsce wyjątkowe, zarówno ze względu na świetną kuchnię z prawdziwym przedwojennym polskim menu, lokalizację, jak i wreszcie odważny pomysł wprowadzenia i usadzenia gości tam, gdzie gotują kucharze. W kuchni postawiono po prostu dwa barowe stoły z surowego drewna i wysokie krzesła, dzięki temu pracę kucharzy oglądamy jak kulinarny performance. Wystrój jest minimalistyczny, bo czego więcej trzeba, kiedy przestrzeń sama pachnie historią, pod stopami zachowała się przedwojenna czarno-biała posadzka, a na wyciągnięcie ręki białe kafle na ścianach?
Widowisko...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)

277356