Zupa za obraz
Nową ofertę ma dla gości brazylijska restauracja Churrasco. Za 20 zł od osoby można dowoli korzystać z baru sałatkowego. Do wyboru jest 12 sałatek i siedem sosów. Poza tym trwa konkurs na najładniej zakomponowany talerz z makaronem, warzywami i sosami - zwycięska kompozycja uprawnia do zjedzenia zupy gratis. Churrasco to przede wszystkim restauracja, w której serwuje się bez ograniczeń różne mięsa z dodatkami w ramach jednej ceny. W warszawskiej churrascarii przy ul. Próżnej ta cena to 39,90 zł. Mięsa podają gauchos - specjaliści od przyrządzania churrasco. Ubrani w luźne koszule i czerwone spodnie, przynoszą szpady z nadzianymi na nie kawałkami mięsiwa, stawiają je na stole, opierając koniec szpady o specjalną miseczkę, po czym wielkim nożem odkrawają porcje dla gości.
Monika Kucia Churrasco, ul. Próżna 8, tel. 022 620 50 80, www.churrasco.pl; można płacić kartą