Inna pizza
To odważny pomysł - najpopularniejsze dania z karty zacząć serwować w formie pizzy. Ryszard Majewski, szef kuchni Blue Cactus, zdecydował się wprowadzić do karty słynny włoski placek z hitami restauracji, m.in. fajitą i kurczakiem BBQ. Gość sam wybiera ciasto. Może być tradycyjne pszenne -do niego bardzo pasuje np. pizza Caprese (32 zł), czyli zapieczone klasyczne składniki znanej sałatki z mozzarelli, pomidorów i liści bazylii. Ciasto kukurydziane sprawdzi się np. jako podstawa do grillowanych warzyw: plastrów cukinii, papryki, bakłażana, cebuli (32 zł). Na cieście gryczanym warto zamówić np. kurczaka po nowoorleańsku (32 zł) doprawionego mieszanką przypraw cajun. Jest także specjalna pizza dla dzieci - z kawałkami świeżego ananasa, banana, brzoskwini i winogron zapieczonych z serem mozzarella. Pizza owocowa (24 zł) jest podawana z sosami: truskawkowym, waniliowym i czekoladowym.
Monika Kucia Blue Cactus, ul. Zajączkowska 11, tel. 0 22 851 23 22