Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Żeby jedzenie zawsze było smaczne

19 marca 2007 | Dodatek Rzeczpospolitej | AU

RYNEK Międzynarodowa norma zarządzania bezpieczeństwem żywności Żeby jedzenie zawsze było smaczne Norma ISO 22000:2005 przeznaczona jest dla producentów żywności i firm, które współpracują z tą branżą: producentów surowców, dodatków, opakowań, dla firm logistycznych, transportowych i dystrybucyjnych oraz dla przedsiębiorstw cateringowych

Certyfikat, który oznacza spełnienie wymagań normy ISO 22000, gwarantuje klientom, że kupują bezpieczny produkt oraz że w przedsiębiorstwie pracuje się w zgodzie z najnowszymi międzynarodowymi standardami. - Certyfikat ISO 22000 to niepodważalny argument w działaniach marketingowych oraz dowód stałego nadzoru nad systemem ze strony niezależnych audytorów - mówi Jacek Łasak, ekspert i audytor Systemów Bezpieczeństwa Żywności z Bureau Veritas Certification Polska sp. z o.o.

- Wbrew potocznym opiniom norma ISO nie zastępuje dwóch certyfikatów: systemu bezpieczeństwa żywności HACCP i systemu zarządzania jakością ISO 9001 - mówi Rafał Pietrasik, ekspert i audytor Systemów Bezpieczeństwa Żywności z Bureau Veritas Certification Polska sp. z o.o. Stworzenie ISO 22000:2005 miało na celu wprowadzenie pierwszej międzynarodowej normy zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnej z poszczególnymi normami krajowymi. - Wprowadzona dwa lata temu norma może być stosowana na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4095

Spis treści
Zamów abonament