Pisane językiem - recenzje o kotlecie i sztuce kuchni
-Nareszcie wyszedłem z konspiracji -wyznał z ulgą John Gold‚ recenzent kulinarny "Los Angeles Weekly" na kolacji urządzonej 16 kwietnia z okazji przyznania mu Nagrody Pulitzera. Gold jest pierwszym dziennikarzem gastronomicznym‚ który otrzymał tę nagrodę przyznawaną przez Wydział Dziennikarstwa Uniwersytetu Columbia.
W odróżnieniu od większości krytyków‚ którzy skupiają się na drogich restauracjach‚ Gold zajmował się tanim jedzeniem. W swoich felietonach...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta