Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Od gotowania do biznesu

04 marca 1996 | Styl życia | EZ

Od gotowania do biznesu

Dla Angielki hinduskiego pochodzenia, Perween Warsi gotowanie było zawsze sprawą poważną. Jej zdaniem, przygotowanie dobrego dania jest podobne do wykreowania pięknej sukni -- trzeba myśleć nie tylko o tym, jakie składniki dobrać, ale także jak je używać.

Jeszcze w 1986 r. pani Warsi męczyła się nad kurczakiem tandoori lub samosa w małym pomieszczeniu lokalnego supermarketu i studiowała w domu receptury przywiezione z kraju swego pochodzenia. Rozpoczynała swoją działalność w domowej kuchni razem ze swoim mężem Talibem i kilkoma przyjaciółmi. Dziś jest szefem przedsiębiorstwa S&AFoods, zatrudniającego 350 osób, z obrotem rocznym 20 mln dol. Firma z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 690

Spis treści
Zamów abonament