Od gotowania do biznesu
Od gotowania do biznesu
Dla Angielki hinduskiego pochodzenia, Perween Warsi gotowanie było zawsze sprawą poważną. Jej zdaniem, przygotowanie dobrego dania jest podobne do wykreowania pięknej sukni -- trzeba myśleć nie tylko o tym, jakie składniki dobrać, ale także jak je używać.
Jeszcze w 1986 r. pani Warsi męczyła się nad kurczakiem tandoori lub samosa w małym pomieszczeniu lokalnego supermarketu i studiowała w domu receptury przywiezione z kraju swego pochodzenia. Rozpoczynała swoją działalność w domowej kuchni razem ze swoim mężem Talibem i kilkoma przyjaciółmi. Dziś jest szefem przedsiębiorstwa S&AFoods, zatrudniającego 350 osób, z obrotem rocznym 20 mln dol. Firma z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta