Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Sadownik wyprodukuje 100 hektolitrów wina

13 lipca 2010 | Prawo | Jerzy Kowalski

Dzięki nowym przepisom do konsumentów trafią cydr z własnego sadu i miód pitny z własnej pasieki

– Dziś sadownik, jeśli chce produkować wino ze swoich owoców, musi sprostać tym samym rygorom technologiczno-produkcyjnym co duży producent. To się zmieni. Naszym celem jest wykorzystanie nadwyżek owoców na rynku – mówi Krzysztof Potocki, naczelnik Wydziału Wyrobów Winiarskich i Spirytusowych w Ministerstwie Rolnictwa. – Przy małej produkcji wina bariery biurokratyczne należy likwidować.

Projekt ustawy o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, który zakłada...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8672

Spis treści
Zamów abonament