Cały na biało
Skoro za tydzień Wielkanoc, to czas na Mazurków. Dobrze mówię, nie na mazurki, tylko na winnicę Silesian należącą do państwa Mazurków. A skoro tak, to znów wędrujemy na Dolny Śląsk, 50 km od Wrocławia, o krótką przejażdżkę rowerem od uroczej Świdnicy, gdzie w miejscowości o niepięknej nazwie Bagieniec rzeczona rodzina od trzech lat robi wina.
I chce je sprzedawać. Niby to oczywiste, lecz praktyka wielu polskich producentów jest inna. U śląskich Mazurków wino to pasja, ale skoro coś robią, to nie tylko chcą to robić dobrze, ale też chcą to sprzedać. I dlatego specjalnie dla Lidla zrobili Dolnosielskie, czyli wino nietypowe, bo nie dość, że z czterech odmian – takie kupaże...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta