Mało dobroczynnych bakterii
Badaniaujawniły, że często deklaracje umieszczone na opakowaniu nie pokrywają się z zawartością
Mało dobroczynnych bakterii
W sklepach jest ogromny wybór jogurtów, czyli -- teoretycznie -- napojów mlecznych fermentowanych, zawierających żywe kultury Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, w określonej ilości i proporcjach. Dostępne są w różnych cenach i opakowaniach, z rozmaitymi dodatkami w postaci owoców, konfitur, czekolady, zbóż, orzechów itp.
Jogurty cieszą się coraz większym powodzeniem. Zwłaszcza że dietetycy zachęcają do ich spożywania.
Odznaczają się szczególnymi walorami odżywczymi, są lekkostrawne, zawierają łatwo przyswajany wapń. Ponadto są źródłem białka, tłuszczu, węglowodanów, związków mineralnych i witamin.
Specyficzną zaletą jogurtu -- co producenci podkreślają w reklamach -- jest to, że przyczynia się do tworzenia w jelitach prawidłowej mikroflory,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)