Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

06 października 2000 | Magazyn | AR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Styl życia

  • Szybka papryka
  • Co ja teraz robię? Szybka papryka

    Nie jestem osobą "kulinarną" i do kuchni wchodzę tylko wtedy, kiedy muszę. Ale bardzo lubię siadać do stołu, zdając się na talenty i inwencję innych. LESZEK DŁUGOSZ

    Papryka, najlepiej żółta, 2-3 sztuki na osobę | oliwa (najlepiej z oliwek) do smażenia | 2-3 ząbki czosnku | sól | zioła prowansalskie | chleb razowy - 1 kromka na osobę | czerwone wino wytrawne

    Paprykę kroimy na płaskie płaty, robimy małe paprykowe kotleciki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy je z obu stron. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i dusimy razem pod przykrywką, aż papryka zmięknie. Wyjmujemy ją na talerz, a do rozgrzanej oliwy wrzucamy pokrojony w

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2132

Spis treści

Wspomnienia

Regiony Polski - Śląskie

Regiony Polski - Mazowieckie

Zamów abonament