Styl życia
- Szybka papryka
- Co ja teraz robię? Szybka papryka
Nie jestem osobą "kulinarną" i do kuchni wchodzę tylko wtedy, kiedy muszę. Ale bardzo lubię siadać do stołu, zdając się na talenty i inwencję innych. LESZEK DŁUGOSZ
Papryka, najlepiej żółta, 2-3 sztuki na osobę | oliwa (najlepiej z oliwek) do smażenia | 2-3 ząbki czosnku | sól | zioła prowansalskie | chleb razowy - 1 kromka na osobę | czerwone wino wytrawne
Paprykę kroimy na płaskie płaty, robimy małe paprykowe kotleciki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy je z obu stron. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i dusimy razem pod przykrywką, aż papryka zmięknie. Wyjmujemy ją na talerz, a do rozgrzanej oliwy wrzucamy pokrojony w
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta