W supermarketach tylko polskie
Zakaz importu bydła i wołowiny z Francji
W supermarketach tylko polskie
Główny lekarz weterynarii Andrzej Komorowski podjął wczoraj decyzję o wstrzymaniu od środy importu bydła i mięsa wołowego z Francji. Zakaz ten dotyczy także podrobów i jelit wołowych oraz przetworów z mięsa wołowego i mączki mięsno-kostnej. Wcześniej podobne decyzje podjęły Węgry i Rosja, które wstrzymały import mięsa również z Irlandii.
Jak poinformowała nas rzeczniczka Głównego Inspektoratu Weterynarii, Renata Patrycy, od 1 stycznia do 29 października tego roku sprowadzono z Francji do Polski 649 sztuk bydła hodowlanego, 61,6 tony podrobów wołowych, 1384,2 tony...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta