Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W supermarketach tylko polskie

07 listopada 2000 | Ekonomia | AB ES

BSE

Zakaz importu bydła i wołowiny z Francji

W supermarketach tylko polskie

Główny lekarz weterynarii Andrzej Komorowski podjął wczoraj decyzję o wstrzymaniu od środy importu bydła i mięsa wołowego z Francji. Zakaz ten dotyczy także podrobów i jelit wołowych oraz przetworów z mięsa wołowego i mączki mięsno-kostnej. Wcześniej podobne decyzje podjęły Węgry i Rosja, które wstrzymały import mięsa również z Irlandii.

Jak poinformowała nas rzeczniczka Głównego Inspektoratu Weterynarii, Renata Patrycy, od 1 stycznia do 29 października tego roku sprowadzono z Francji do Polski 649 sztuk bydła hodowlanego, 61,6 tony podrobów wołowych, 1384,2 tony...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2158

Spis treści

Regiony Polski - Śląskie

Zamów abonament