Styl życia
- Styl życia - Ziemniaczana improwizacja
- Moda - piękne w kolorach
- Co ja teraz robię - Maria Seweryn Styl Życia
Ziemniaczana improwizacja
0,5-1 kg ziemniaków pieczarki 1-2 cebule 30 dag boczku pieprz sól
Kroję ziemniaki w plasterki i układam w żaroodpornym naczyniu. Na ziemniaki kładę warstwę umytych i posiekanych pieczarek, posiekaną cebulę i później znowu ziemniaki. Na wierzchu układam boczek, bo kiedy się już ładnie zarumieni, puści tłuszcz, który przejdzie przez wszystkie warstwy. Wtedy zapiekanka smakuje wyśmienicie. Najlepiej przygotowywać ją w kociołku nad ogniskiem, ale kuchenny piekarnik też wystarczy.
Lubię susi, lecz nie potrafię przyrządzać tej potrawy. Nieźle natomiast wychodzi mi swojska zapiekanka - mówi PRZEMYSŁAW SALETA
Pod koniec lat 80. zaczęły się w Polsce pojawiać pierwsze nowości z Zachodu, w tym również nieznane dotąd nowinki kulinarne. Pamiętam, że razem z trzema kolegami kupiliśmy wtedy
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta