Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

01 grudnia 2000 | Magazyn | AR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: AP
autor zdjęcia: BC
źródło: AP
źródło: AP
źródło: AFP

  • Styl życia - Ziemniaczana improwizacja
  • Moda - piękne w kolorach
  • Co ja teraz robię - Maria Seweryn Styl Życia

    Ziemniaczana improwizacja

    0,5-1 kg ziemniaków pieczarki 1-2 cebule 30 dag boczku pieprz sól

    Kroję ziemniaki w plasterki i układam w żaroodpornym naczyniu. Na ziemniaki kładę warstwę umytych i posiekanych pieczarek, posiekaną cebulę i później znowu ziemniaki. Na wierzchu układam boczek, bo kiedy się już ładnie zarumieni, puści tłuszcz, który przejdzie przez wszystkie warstwy. Wtedy zapiekanka smakuje wyśmienicie. Najlepiej przygotowywać ją w kociołku nad ogniskiem, ale kuchenny piekarnik też wystarczy.

    Lubię susi, lecz nie potrafię przyrządzać tej potrawy. Nieźle natomiast wychodzi mi swojska zapiekanka - mówi PRZEMYSŁAW SALETA

    Pod koniec lat 80. zaczęły się w Polsce pojawiać pierwsze nowości z Zachodu, w tym również nieznane dotąd nowinki kulinarne. Pamiętam, że razem z trzema kolegami kupiliśmy wtedy

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2178

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament