Trudniej rzeźniom i mleczarniom
Trudniej rzeźniom i mleczarniom
Zakłady mięsne i mleczarnie, które w ciągu 2 lat nie dostosują się do unijnych norm sanitarnych, będą miały utrudnione warunki działalności na rynku, a te, które nie zrobią tego w ciągu 5-6 lat, będą musiały zaprzestać produkcji - wynika z rozmów, jakie wczoraj przeprowadził w Komisji Europejskiej wiceminister rolnictwa Jerzy Pilarczyk.
Do końca lutego mleczarnie i rzeźnie muszą zadeklarować, czy zdołają dostosować się przed przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej do wspólnotowych norm sanitarnych czy też potrzebują okresu przejściowego w tym zakresie. Unia jest gotowa przyznać 3-4-letni okres ulgi dla zakładów mięsnych i 2-3-letni dla mleczarni, licząc od daty...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta