Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Własne sposoby i małe oszustwa

23 sierpnia 2002 | Raporty | DW
źródło: Nieznane

Rozmowa Z BARABARĄ JAREMĄ, szefową "Checzy Rybackiej" w Borowie koło Kartuz

Własne sposoby i małe oszustwa

Państwo Barbara i Wojciech Jaremowie, właściciele "Checzy rybackiej" odebrali z rąk Elżbiety Ponikło, wiceprezes Presspubliki, wydawcy "Rzeczpospolitej" nasze najwyższe odznaczenie dla restauracji przydrożnych "Pięć widelców". "Checz rybacka", to bez wątpienia z najlepszych, jeśli nie najlepsza, restauracja rybno-grzybowa w Polsce.

FOT. PIOTR KOWALCZYK

Rz: Jeśli biorę kartę dań w prowadzonej przez Panią "Checzy Rybackiej", zawsze widzę w niej sandacza z borowikami, które mają przez cały rok smak świeżych grzybów. Jak Pani je konserwuje?

- W okresie grzybowym zabezpieczamy się na cały rok i na swój własny sposób je mrozimy.

Rz: Własny, czyli jaki?

- Mamy swoje tajemnice, ale mrozimy je w całości, bardzo dokładnie oczyszczone bez mycia. Nigdy ich nie gotujemy, nawet nie pasteryzujemy. Gotujemy je dopiero przed podaniem na stół.

Rz: Z jakimi potrawami grzyby najlepiej się łączą?

- Czasy się trochę zmieniły, jemy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2704

Spis treści

Wojna z terroryzmem

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Zamów abonament