Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jak robi się przekręty

14 czerwca 2003 | Ekonomia | ES
źródło: Fotoarchiwum

Dopłaty do skupu zbóż nie zawsze są dobrze wykorzystywane

Jak robi się przekręty

Zboże jest na zdjęciu. Powstaje pytanie: czy także w elewatorach?

FOT. (C) WOJTEK JAKUBOWSKI/KFP

EDMUND SZOT

Ostatnie podwyżki cen pieczywa i mąki zaniepokoiły społeczeństwo, zwłaszcza zaś jego uboższą część, w diecie której produkty zbożowe odgrywają rolę podstawową. W tej grupie konsumentów spożycie produktów mącznych wynosi ponad 150 kg na mieszkańca, gdy wśród najwięcej zarabiających nie przekracza 80 kg.

Po interwencji Agencji Rynku Rolnego ceny pszenicy ustabilizowały się i wynoszą 530 - 540 zł za tonę. Przy takim poziomie nie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2949

Spis treści

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Zamów abonament