Jak robi się przekręty
Jak robi się przekręty
Zboże jest na zdjęciu. Powstaje pytanie: czy także w elewatorach?
FOT. (C) WOJTEK JAKUBOWSKI/KFP
EDMUND SZOT
Ostatnie podwyżki cen pieczywa i mąki zaniepokoiły społeczeństwo, zwłaszcza zaś jego uboższą część, w diecie której produkty zbożowe odgrywają rolę podstawową. W tej grupie konsumentów spożycie produktów mącznych wynosi ponad 150 kg na mieszkańca, gdy wśród najwięcej zarabiających nie przekracza 80 kg.
Po interwencji Agencji Rynku Rolnego ceny pszenicy ustabilizowały się i wynoszą 530 - 540 zł za tonę. Przy takim poziomie nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)
