Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Stolnica

06 lutego 2004 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MS
źródło: Nieznane

STOLNICA

  • Nowe miejsce: Chicago's
  • Polecamy sushi bary
  • Smakowita książka
  • Gdzie jadają śpiewacy operowi

NOWE MIEJSCE: CHICAGO'S

Kufel i kotlet

Amerykański bar z kuchnią lunchową i grillem

(c) BARTŁOMIEJ ZBOROWSKI

Chicago's to miejsce dobre na piwo i inne napoje wyskokowe. Nie są to kulinarne salony, raczej miejsce z gatunku biesiadnych i głośnych, dla miłośników kotleta, kieliszka i kufla. Restaurację wystylizowano na amerykański bar z kuchnią lunchową, grillem i sporymi porcjami mięsiwa na talerzu. Eksponowaną pozycję w karcie zajmują właśnie mięsne klasyki: filet mignon, New York steak, golonka z piwem i tatar.

W założeniu ma to być chyba miejsce miłe, z przeciętną kuchnią dostępną każdej kieszeni. U zbiegu Siennej i Żelaznej, na parterze nowego biurowca urządzono królestwo Elvisa Presleya i zabawnych amerykańskich reklam z lat 50. Jest solidny drewniany bar, antresola, obrazki z MTV i okrągłe kształty Marylin Monroe. Pomysł na to miejsce został żywcem przeniesiony z innej części miasta. Jak wiele "nowości" na restauratorskim rynku Chicago's jest kulinarnym cytatem - identycznie, ale z większą dbałością o detale, został pomyślany popularny Grill & Bar Jeff's w Galerii Mokotów.

Tutejsza kuchnia to garść potraw...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3145

Spis treści
Zamów abonament