Informacje
Informacje
Rynek żywnościowy należy na giełdach towarowych do najbardziej ustabilizowanych. Zwłaszcza mięsny, gdzie szczególnie w przypadku wieprzowiny podaż, popyt i ceny nie uległy istotnej zmianie od paru miesięcy. Ceny żywca rzeźnego (trzody) wahają się od 13, 3 do 13, 6 tys. zł kg, półtusz w granicach 19, 20 --19, 5 tys. zł kg. Oferta jest ciągle bardzo duża, zapotrzebowanie handlu skromne. Popyt na giełdach określany jest przez maklerów jako wybiórczy, dotyczy tylko surowców na niektóre wyroby (karkówkę, schaby bez kości, drobne mięso...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta