Polecamy - restauracje
To miejsce dla miłośników elegancji, lekkiej nuty nostalgii i umiarkowanego eksperymentu kulinarnego. Także dania z nowej karty są raczej klasyczne, głównie inspirowane kuchnią włoską. Lekką propozycją są tu różne carpaccia (to forma śródziemnomorskiego sushi - schłodzone surowe mięso lub rybę kroi się w cieniutkie plasterki), np. z dzikiej troci marynowanej z chutneyem z limonki, podane ze szparagami i oliwą z oliwek lub z polędwicy wołowej serwowane z płatkami marynowanych grzybów, serem Grana Padano, musem z sardeli i oliwą z oliwek (39 zł...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta