Kuchnia
Włoska restauracja Rubikon, gdzie warto podejmować gości, na których chcemy zrobić wrażenie, odświeżyła ostatnio kartę dań. Wśród przekąsek przybyły gwiazdki z ośmiornicy w sosie pomarańczowym (34 zł) i tatar z tuńczyka na grzankach z focacci (29 zł) - to rodzaj włoskiego podpłomyka. Ciekawe są nowe ravioli (robione oczywiście na miejscu) z farszem z młodych buraczków i serka ricotta (34 zł). W daniach głównych znajdziemy teraz kęski królika z szafranowym risotto (58 zł) i sandacza w sosie chrzanowym z botwinką (48 zł). Ryby także otrzymały nową szatę: łosoś podawany jest na sałacie z mango i melonem (48 zł), a dorada z risotto pietruszkowym (58 zł). W Rubikonie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta