Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kuchnia

19 lipca 2005 | Warszawa | Nm

Kuchnia Ricotta w buraczkach

Włoska restauracja Rubikon, gdzie warto podejmować gości, na których chcemy zrobić wrażenie, odświeżyła ostatnio kartę dań. Wśród przekąsek przybyły gwiazdki z ośmiornicy w sosie pomarańczowym (34 zł) i tatar z tuńczyka na grzankach z focacci (29 zł) - to rodzaj włoskiego podpłomyka. Ciekawe są nowe ravioli (robione oczywiście na miejscu) z farszem z młodych buraczków i serka ricotta (34 zł). W daniach głównych znajdziemy teraz kęski królika z szafranowym risotto (58 zł) i sandacza w sosie chrzanowym z botwinką (48 zł). Ryby także otrzymały nową szatę: łosoś podawany jest na sałacie z mango i melonem (48 zł), a dorada z risotto pietruszkowym (58 zł). W Rubikonie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3588

Spis treści
Zamów abonament