Ryby z grilla i siekane mięso
12 sierpnia 2005 | Moje Podróże | ND
Specjały kuchni Ryby z grilla i siekane mięso Nad Adriatykiem najlepiej smakują świeżo złowione ryby i owoce morza: małże, ostrygi, raki, krewetki, kalmary, ośmiornice.
Jednym z dalmatyńskich specjałów jest ryba marynowana. W Dubrowniku turyści chętnie kosztują kalmarów smażonych w cieście, popijanych chłodnym białym...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta