Pomiędzy dorszem a łososiem
Kaszuby to wyjątkowa kraina - z jednej strony pachnie morzem, z drugiej łąką, jeziorem i lasem. Region rozpościera się od Morza Bałtyckiego na południe i obejmuje swym zasięgiem zarówno plaże Wybrzeża, jak i lasy oraz jeziora północnej Polski. W tak urokliwych okolicach rewelacyjnie smakuje świeżo wędzony węgorz, smażona sieja i sielawki z chrupiącą skórką. Kiedyś jadało się tu zupę z brukwi czy smażoną ikrę z dorsza. Kaszuby bowiem to kraina prostych smaków. Ma...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta