Piąte urodziny Meltemi
Jubileusz rozpocznie się w piątek i trwać będzie do 3 grudnia. Szef kuchni, rodowity Grek Dimitrios Anastasopoulos, przygotował wyjątkowe menu. Zjeść można m.in. papryczki faszerowane fetą (22 zł) oraz kotleciki cielęce zapiekane z cukinią i serem haloumi podlewane retsiną (52 zł). Krewetki i małże tym razem duszone są w białym winie i podawane na rukoli z pikantnym sosem z orzechów i marynowanej papryczki (62 zł). Wyjątkową propozycją są w Meltemi dania z koziny, m.in. duszone mięso marynowane w metaksie podawane z dzikim ryżem (58 zł). Na deser dostaniemy ciastko karmelowe z figami i oryginalną grecką chałwę z lodami (15 zł). Z okazji urodzin kelnerzy w Meltemi występują w oryginalnych ludowych strojach greckich. W piątek i sobotę w restauracji autentyczną muzykę grecką i bałkańską będzie grać zespół Baxtori.
Monika Kucia Meltemi, ul. Drawska róg Szczęśliwickiej, tel. 022 823 98 68; można płacić kartą