Koncern mój mięsny widzę ogromny
- Zarządzania tak dużą firmą nie można nauczyć się na studiach - podkreśla Maciej Duda, absolwent Wyższej Szkoły Zarządzania i Marketingu w Lesznie oraz Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu.
Jednak rekordowy wynik kierowanej przez niego firmy, o którym marzy większość konkurentów z branży mięsnej w Polsce, to dla 33-letniego prezesa ledwie wstęp do tego, co zaplanował.
- Największe sukcesy są dopiero przed nami - przekonuje. Zakłada bowiem, że w ciągu dwóch lat wyniki finansowe PKM Duda podwoją się, a przedsiębiorstwo znajdzie się w czołówce sektora rolnego Europy Środkowo-Wschodniej. Ci, którzy znają prezesa, wiedzą, że nie rzuca słów na wiatr, tylko uparcie dąży do wyznaczonego celu.
- To głównie dzięki Maciejowi w tak krótkim czasie mała rodzinna firma przekształciła się w duże na skalę Polski przedsiębiorstwo - twierdzi Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso.
Talenty menedżerskie Macieja Dudy są oczywiste dla wszystkich,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta