Gotuj, smakuj, baw się pod okiem mistrzów
Jeśli chcemy popisać się przed gośćmi wyszukanymi daniami, możemy pójść na kurs gotowania do restauracji, hotelu lub do jedynej w Polsce Akademii Gotowania. Propozycji jest na razie tylko kilka, ale oferta się powiększa.
Margarita na odwagęZajęcia Teach & Taste w restauracji Blue Cactus przewidziane są dla grup kilkuosobowych. Ubrani w firmowe fartuchy i czapki adepci sztuki kulinarnej, po wypiciu dodającej odwagi margarity, zapraszani są do restauracyjnej kuchni. Tam będą trenować przyrządzanie fajity pod czujnym okiem szefa kuchni Ryszarda Majewskiego.
Maciej Ulewicz, muzyk, dziennikarz radiowy, uczestnik zajęć, mówi: - Teach & Taste to forma atrakcyjna zarówno dla osób, które gotują, bo wzbogacają swoją wiedzę, jak i dla kompletnych amatorów sztuki kulinarnej, którzy są smakoszami - ja do tych się zaliczam. Uwielbiam poznawać nowe potrawy, natomiast podczas ich przygotowywania jakoś się gubię, szczególnie gdy przepis wymaga więcej niż zmieszania dwóch składników. Te zajęcia natomiast mają olbrzymie walory edukacyjne, nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta