Truskawki, krewetki i szparagi
W El Popo trzeba spróbować krewetek ze szparagami w sosie kolendrowym. Krewetki królewskie, smażone krótko na maśle, są świeże i jędrne. Pławią się w zawiesistym sosie własnym na bazie śmietanki, a dodatkiem do nich są łodygi białych szparagów. W menu także sałatka z rucoli z truskawkami i szparagami w sosie serowo-orzechowym, a z wetów ciastko z truskawkami. W Absyncie mamy do wyboru szparagi zielone lub białe w klasycznym wydaniu z sosem bearnaise na bazie klarowanego masła, żółtek i estragonu albo z sosem rokpolowym.
El Popo Restauracja Meksykańska, ul. Senatorska 27, tel. 022 827 23 40, czynne codziennie 12 - 24, rezerwacje tylko telefonicznie Absynt, Restauracja Francuska, ul. Wspólna 35, tel. 022 621 18 81, czynne codziennie 12 - 23
Rz