Kto nam ugotuje obiad
Dobre, zdrowe – takie mają być szkolne i przedszkolne obiady. Rodzice wolą, żeby były gotowane na miejscu, w placówce. Władze dzielnic przekonują, że tańsze są firmy cateringowe
Ja bym większość usług zleciła na zewnątrz. To profesjonalizm i ograniczenie kosztów – mówi wiceburmistrz Pragi-Północ Katarzyna Łęgiewicz. Przyznaje, że szkolne obiady nigdy jej nie smakowały. – Ale czy te cateringowe byłyby lepsze? Trudno ocenić – zastanawia się.
Wiceprezydent Włodzimierz Paszyński zaprzecza, żeby były odgórne dyrektywy zalecające zamienianie szkolnych stołówek na zewnętrze firmy cateringowe.
Każda szkoła musi przeanalizować koszty. Czy bardziej ekonomiczne jest utrzymanie stołówki z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta