Co w żółtym serze być powinno
Rozmowa dla „Rzeczpospolitej” | Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk
Polacy produkują i eksportują coraz więcej sera. Jak ta dzisiejsza produkcja właściwie wygląda?
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Jest ser i ser. Do produkcji sera powinny być używane mleko i tłuszcz mleczny. Ale w tej chwili wiele firm zamiast tłuszczu mlecznego dodaje tłuszcze roślinne. I to już nie jest taki ser jak ten klasyczny. To, co mamy na rynku, to nie jest tak naprawdę to, co w żółtym serze być powinno. Pojawiło się bardzo dużo...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta