Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zdrowsza niż cukier

05 listopada 2013 | Druga strona | Michał Płociński
źródło: archiwum prywatne

Największą zaletą stewii jest to, że jej słodycz nie pochodzi od cukru i nie ma żadnego negatywnego wpływu na diabetyków - mówi Grzegorz Wasiluk, pionier uprawy stewii w Polsce

Rz: Koncern Coca-Cola zdecydował, że w Polsce w napoju Sprite cukier zostanie zastąpiony stewią. To dość mało znana roślina nad Wisłą...

Grzegorz Wasiluk: W ostatnich kilku latach coraz więcej o niej się mówi, więc już nie jest tak źle. Największą zaletą stewii jest to, że jej słodycz nie pochodzi od cukru i nie ma żadnego negatywnego wpływu na diabetyków. Ludzie chorzy na cukrzycę mogą zatem sięgać po nią praktycznie bez ograniczeń.

To jest...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9682

Wydanie: 9682

Spis treści
Zamów abonament