Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Anatomia pizzy

10 października 2014 | Styl życia | Krzysztof Kowalski
Właściwy ser jest gwarancją najlepszego smaku
źródło: 123RF
Właściwy ser jest gwarancją najlepszego smaku

coś na ząb | Badanie ilości „cukru w cukrze” to filmowa fikcja. Ale liczenie bąbelków sera w pizzy to naukowy test.

Pizza jest jednym z tych dań, które lubmy jadać na mieście, a do domu kupujemy gotowe. Toteż producenci usilnie pracują nad doskonaleniem swych produktów. Zlecili serię badań pizzy zespołowi z Uniwersytetu Auckland pod kierownictwem prof. Bryony James. Sprawozdanie z eksperymentów ukazało się na łamach magazynu „Journal of Food...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9963

Wydanie: 9963

Spis treści

Forum Inwestycyjne

Zamów abonament