Na upały szprycery i clary
Rozmowa: Robert Makłowicz, historyk, podróżnik, krytyk kulinarny
Rz: Meteorolodzy ostrzegają, że czekają nas wyjątkowo upalne dni, a w sobotę mogą nawet paść polskie rekordy ciepła. Chyba rosół i schabowy w tym tygodniu nie wydają się najlepszym pomysłem na obiad...
Robert Makłowicz: W upale na samą myśl o rosole robi się niedobrze, w gorące dni je się raczej lekkie i chłodne potrawy. Ale pamiętajmy, że w innych krajach te 40 stopni na nikim nie robi wrażenia... W czerwcu, gdy byliśmy nagrywać nasz program w Andaluzji, panowały tam niesamowite upały, ale nikomu nie przyszło do...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta