Podano do stołu
Czerwone, lekkie, przyjemne, z bąbelkami – czy to nie jest przepis na wino idealne? Idealne może nie, ale lambrusco podbija serca na całym świecie.
Od kilku lat na lambrusco również my spoglądamy coraz łaskawiej. Może nie tak, jak na prosecco, choć ono także okupuje wszystkie półki sklepowe – od najniższych, z winami przemysłowymi, masowymi po te wyższe, z bardziej wyrafinowanymi. Po prostu niejednemu psu Burek, mamy więc lambrusco ambitne i wybitne, no i mamy takie w półtoralitrowych, plastikowych butelkach. A co to w ogóle jest? Przede...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta