Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dieta długowieczności

07 listopada 1998 | Nauka i Technika | ZW

MEDYCYNA

Należy zerwać z obżarstwem i jeść jak najwięcej warzyw i owoców

Dieta długowieczności

Zbyt częste spożywanie mało pożywnych przekąsek w barach szybkiej obsługi, tzw. fast foodów, przyczynia się nie tylko do otyłości, chorób serca i cukrzycy, ale zwiększa też ryzyko raka. Szkodliwa jest bowiem zarówno zbyt tłusta dieta, jak też uboga w podstawowe składniki pokarmowe, jak kwas foliowy, żelazo i cynk oraz witaminy B 12, B 6, Ci E.

Bruce Ames z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley powiedział na konferencji Towarzystwa Toksykologicznego w Resto (Virginia) , że ich niedobór jest tak szkodliwy, że nawet może wywołać...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1539

Spis treści
Zamów abonament