Pozmeat SA ma nowy zakład
Ponad trzydzieści milionów dolarów przeznaczyły Zakłady Mięsne Pozmeat SA na budowę nowego zakładu ubojowo-przetwórczego. Obecnie trwa w nim rozruch maszyn i linii technologicznych, przy jednocześnej produkcji. Spółka czeka też na dokumentację potwierdzającą dopuszczenie produktów z zakładu na rynki Unii Europejskiej.
Nowy zakład powstał w ciągu czternastu miesięcy w podpoznańskich Gądkach. Przeniesiono do niego produkcję z uciążliwego dla okolicznych mieszkańców zakładu w śródmieściu Poznania oraz dwóch pozostałych: w Poznaniu i Środzie Wielkopolskiej. Ma własną oczyszczalnię ścieków, ujęcie wody oraz system umożliwiający znaczną...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta