Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wołowina: Jeść czy nie jeść

29 listopada 2000 | Regiony Polski - Podkarpackie | RW

Wołowina: Jeść czy nie jeść

Służby sanitarne nie mają wątpliwości: rodzima wołowina jest zdrowa, a mleko i sery nie są "nośnikami" choroby "szalonych krów". Czytelnicy natomiast pytają, czy bez obawy można jeść wieprzowinę, tuczoną paszami z dodatkiem mączki mięsno-kostnej?

- Z mojego rozeznania wynika, że do tej pory nigdzie nie stwierdzono przypadków zarażenia prionem BSE świń i drobiu - mówi doc. dr Tadeusz Kubiński z Państwowego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2176

Spis treści
Zamów abonament