Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Za duże dziury w serze

30 stycznia 2001 | Ekonomia | DE
źródło: Nieznane

Żywność Kłopot dla szwajcarskich mleczarni

Za duże dziury w serze

EPA

Amerykańskie władze sanitarne ustaliły nową normę wielkości dziur w słynnym szwajcarskim serze Ementaler: obecne są, ich zdaniem, za duże. Od 22 lutego - bo wówczas zacznie obowiązywać nowa norma - szwajcarscy mleczarze muszą postarać się tak produkować dostarczany do USA ementaler, żeby dziury w nim były o połowę mniejsze niż dotychczas. Być może konsumenci w innych krajach nie będą tak wybredni.

Brak okładki

Wydanie: 2226

Spis treści

Regiony Polski - Podlaskie

Listy

Regiony Polski - Warmińsko-Mazurskie

Zamów abonament