Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rodzinne święto

08 sierpnia 2002 | Raporty | PZ
źródło: Nieznane

Obyczaje

Rodzinne święto

FOT. (C) REPORTER

Robert Sowa jest szefem kuchni w restauracji warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. Jest honorowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni. Gotował również dla polskiej reprezentacji piłkarskiej. Jest laureatem wielu światowych konkursów i pokazów gastronomicznych. Specjalizuje się w przygotowywaniu prostych, ciekawych i zdrowych dań z grilla.

10 RAD, KTÓRYCH SPECJALNIE DLA "RZECZPOSPOLITEJ" ROBERT SOWA UDZIELA NASZYM CZYTELNIKOM - POCZĄTKUJĄCYM GRILLOWICZOM

1. Marynatę, najważniejszy składnik każdej grillowanej potrawy, należy przygotować co najmniej dzień przed imprezą.

2. Mięso grillować należy na żarze, nie na ogniu.

3. Kiełbasy i kaszanki nie wolno marynować.

4. Kruche ryby należy zawijać w folię aluminiową, posmarowaną tłuszczem. Te, które chcemy grillować całe, wkładajmy do specjalnych opiekaczy.

5. Piwo, którym polewamy potrawę, warto lekko posłodzić, doda to jej...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2691

Spis treści

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Zamów abonament