Rodzinne święto
Rodzinne święto
FOT. (C) REPORTER
Robert Sowa jest szefem kuchni w restauracji warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. Jest honorowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni. Gotował również dla polskiej reprezentacji piłkarskiej. Jest laureatem wielu światowych konkursów i pokazów gastronomicznych. Specjalizuje się w przygotowywaniu prostych, ciekawych i zdrowych dań z grilla.
10 RAD, KTÓRYCH SPECJALNIE DLA "RZECZPOSPOLITEJ" ROBERT SOWA UDZIELA NASZYM CZYTELNIKOM - POCZĄTKUJĄCYM GRILLOWICZOM
1. Marynatę, najważniejszy składnik każdej grillowanej potrawy, należy przygotować co najmniej dzień przed imprezą.
2. Mięso grillować należy na żarze, nie na ogniu.
3. Kiełbasy i kaszanki nie wolno marynować.
4. Kruche ryby należy zawijać w folię aluminiową, posmarowaną tłuszczem. Te, które chcemy grillować całe, wkładajmy do specjalnych opiekaczy.
5. Piwo, którym polewamy potrawę, warto lekko posłodzić, doda to jej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta