Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ceny jak przed rokiem

19 kwietnia 2003 | Ekonomia | AS DW
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Tradycja wielkanocna wciąż ta sama, zmieniła się tylko inflacja

  • SONDAŻ: Ile przeznaczamy na urządzenie świąt
Ceny jak przed rokiem

ANNA SIELANKO DANUTA WALEWSKA

Przygotowanie wielkanocnego stołu będzie nas kosztowało przeciętnie tyle samo, co przed rokiem. Niewykluczone jednak, że będzie można pozwolić sobie na większą rozrzutność, bo niektóre produkty spożywcze są nawet minimalnie tańsze.

Handlowcy oceniają, że klienci kupowali mniej więcej tyle samo, co przed zeszłymi świętami, a w niektórych placówkach zaobserwowano kilkuprocentowy wzrost obrotów. Zwiększyło się zainteresowanie gotowymi wyrobami garmażeryjnymi i ciastkarskimi. Tych wyrobów jest zresztą coraz więcej.

Oferta towarów świątecznych jest ogromna, a producenci i handlowcy zachęcają najróżniejszymi promocjami i bonifikatami. Do sześciu świeczek udających jajka dostaniemy jeszcze maleńką palemkę, do babki drożdżowej - baranka, dorodnemu indykowi często towarzyszy pęczek rzeżuchy czy minidoniczka z ładnie wykiełkowanym owsem. Zróżnicowanie cen jest bardzo duże. Zależą one od zastosowanych surowców i miejsca zakupu. W opinii nabywców najtaniej jest na bazarach i w hipermarketach. Tam też jest największy tłok.

Wszystkiego dosyć

To, że artykuły spożywcze w ciągu...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2904

Spis treści

Nauka i Technika

Zamów abonament