W dobrym smaku
BELVEDERE
ul. Agrykola 1 (od ul. Parkowej), tel. 841 22 50, można płacić kartą
Nowe zimowe menu wprowadza dziś restauracja Belvedere znajdująca się w warszawskich Łazienkach w zabytkowym budynku Oranżerii. Kartę układał szef kuchni Henryk Nieciejowski, doradzał mu Kaspar Kurdahl, który już w wieku 23 lat został uznany za najlepszego kucharza w Belgii. Restauratorzy nie zrezygnowali z wykwintnego wizerunku lokalu, ale obniżyli nieco ceny proponowanych dań. W karcie pozostał m.in. kawior z blinami a la Belvedere (120 zł) i oczywiście ostrygi na lodzie (97...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta